• Zsonglőr szakkör

    • A zsonglőrködés mindig elkápráztatta és szórakoztatta az embereket. Bár sokan úgy gondolják, hogy nehéz elsajátítani, mégis kortól és nemtől függetlenül bárki megtanulhatja.

     Iskolánkban – Szlovákiában egyedüli iskolaként – a 2006/2007-es tanévben kezdődött meg a zsonglőroktatás.  A zsonglőrcsapat az évek során számos iskolai és városi rendezvényen mutathatta be kreativitását.

     A gyerekek különböző eszközökkel (virágpálca, diabóló, meteor, karika, labda, buzogány, egykerekű) fejleszthetik technikai tudásukat.  Viszont a rendszeres gyakorlás nemcsak a technikát fejleszti, hanem javítja a reflexeket, a térlátást, az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt. A koncentráció pozitívan hat teljesítményükre, a tanítási órákra való felkészülésükre.

     Mivel a tevékenység nagyon széles korosztályt érint, az egyes évfolyamok tanulói együtt tudnak gyakorolni, a csoportos foglalkozások pedig alkalmasak a szociális készségek erősítésére. A csapat összetételét tekintve megfigyelhető, hogy olyan tanulókat is vonz a játék, akiknek a testnevelés órákon nincs kiemelkedő teljesítményük. A zsonglőrködés sikerélményhez juttatja őket is.

     A zsonglőrködés a játék szeretetéről, a kreativitásról szól. Szeretnénk minél több tanulónak megmutatni, hogy ha tehetsége mellett türelme, ügyessége mellett kitartása is van, akkor a zsonglőrködés sok-sok örömteli pillanatot szerezhet számára. Célunk, hogy alternatívát mutassunk a szabadidő kihasználására.