• Elismerések

     • Elismerések

       

      Mindenki számára motiváló, ha a munkáját – legyen az pedagógus vagy tanuló – valamilyen formában elismerik. A pedagógus számára legnagyobb elismerés, ha a tanítványai sikeresek, megállják a helyüket a választott középiskolákban, majd a felsőoktatásban, és választott hivatásukban, szakmájukban kiteljesedhetnek. Apróbb örömök is érnek bennünket időnként: ilyen egy-egy elégedett mosoly a tanulótól, pár dicsérő, elismerő szó a szülőtől, néhány kedves szó facebook-kommentben.

      Pedagógusok elismerése

      Év Pedagógusa Díj

      Több éves színvonalas oktató-nevelő munkáért vagy kimagasló versenyeredményekért részesülhet a pedagógus ebben az elismerésben. A pedagógust az iskola javasolja, s Komárom Város hagyja jóvá. A díjat minden évben a pedagógusnap alkalmából, ünnepélyes keretek közt adja át Komárom polgármestere a pedagógusnak. A díjat 2003-ban alapították. Iskolánkból a következő pedagógusok részesültek a díjban: Nagy Zsuzsanna (2003), Dóczé Zsuzsanna (2004), Kajtár Katalin (2005), Habán Hajnalka (2006), Pálinkáš Mária (2007), Mázik Zsuzsanna (2008), Kovács Éva (2009), Farnbauer Gyöngyi (2010), Konczer Ildikó (2011), Kosa Tímea (2012), Károlyi Szikonya Judit, Mészáros Adriana (2013), Beke Ágnes, Szakáll Krisztina (2014), Sziráczki Emese, Goda Turcsányi Gabriella (2015), László Alica, Szabó Szilvia (2017) Búzás Zsuzsanna, Madarász Zsuzsanna (2018), Győri Mónika (2019), Forró Tímea (2020) Szlávik Tímea (2022).

       

      Prima Muaissima  

      Elismerő oklevélben részesül az a pedagógus, akinek tanítványa(i) a tanulmányi verseny Szlovákiában megrendezett fordulójának győztese(i) lett(ek). Az oklevelet az ünnepélyes tanévzárón adja át Károlyi Szikonya Judit igazgatónő, a díj alapítója.

      2022:          Forró Tímea, Fördős Szilvia, Habán Hajnalka, Kocsis Piroska, Kosa Tímea, Madarász Zsuzsanna, Misák Éva, Rási Szekeres Mária, Szakáll Krisztina

      2021:         Forró Tímea, Fördős Szilvia, Kálmán Cyntia, Kosa Tímea, Kukel Mónika, Rási Szekeres Mária, Szlávik Tímea

      2019:    Csintalan Diana, Forró Tímea, Kalocsányi Mónika, Kocsis Piroska, Kosa Tímea, Kukel Mónika, Mázik Zsuzsanna, Méhes Kitti, Misák Éva, Szabó Kinga, Szabó Szilvia, Szakáll Krisztina, Szigethi Ágota.

      2018:    Forró Tímea, Győri Mónika, Habán Hajnalka, Kosa Tímea, Kocsis Piroska, Madarász Zsuzsanna, Mázik Zsuzsanna, Méhes Kitti, Misák Éva, Szabó Kinga, Szakáll Krisztina, Szigethi Ágota

      2017:   Farnbauer Gyöngyi, Habán Hajnalka, Kosa Tímea, Kocsis Piroska, Kukel Mónika, Laboda Róbert, László Alica, Madarász Zsuzsanna, Mázik Zsuzsanna, Mészáros Adriana, Podlupszki Tímea, Szabó Kinga, Szakáll Krisztina, Szigethi Ágota.

       

       

       

       

       

      Tanulók elismerése

      Polgármesteri fogadás a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók számára

      Komárom polgármestere minden évben vendégül látja és jutalmazza az adott iskolaévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat. Számuk minden évben változhat. Eddig legkevesebb öt, legtöbb hét tanulót javasolhattunk. Egy-egy tanuló tanulmányai során többször is részesülhet ebben az elismerésben, természetesen az elért eredményeitől függően.

      2019    Búzás Eszter, Mayer Krisztián, Mészáros Ádám, Slezák Dóra, Téglás Dorka

      2018    Bakoš Orsolya Virág, Juhász Balázs, Mayer Krisztián, Slezák Dóra, Téglás Panna

      2017    Jakab Béla, Keserű Borbála, Szalay Mátyás, Téglás Panna, Vörös Kata

      2016    Králik Máté, Pikler Mihály, Sánta János, Szalay Mátyás, Szakáll Lili, Téglás Panna, Zakál Dóra

      2015    Klučka Vivien, Králik Máté, Szalay Mátyás, Szakáll Lili, Szekeres Viktor Máté, Vörös Bence

      2014    Angyal Krisztián, Czibor Dóra, Klučka Vivien, Mézes Júlia, Pikler Mátyás

      2013    Csenger Géza, Öhlsläger Tamás, Sági Judit, Vas Zsuzsanna, Vasi Márk

      2012    Csenger Géza, Kálosi Zsófia, Sági Judit, Szakáll Lili, Vasi Márk

      2011    Domonkos Krisztián, Farnbauer Tamás, Kálosi Zsófia, Koncz Krisztina, Kukel Zsolt

      2010    Farnbauer Tamás, Habán Máté, Koncz Krisztina, Löw Dávid, Lőrincz Zoltán

      2009    Koncz Krisztina, Löw Dávid, Mázik László, Park Choong Eun, Škoda Máté

      2008    Farkas Marianna, Huszlicska Máté, Mázik László, Park Choong Eun, Škoda Máté

      2007    Ferencz Dávid, Mázik László, Park Choong Eun, Škoda Máté, Vörös Kamilla

       

      A Pro Schola et Futuro elismerései

      A Munka Utcai Alapiskola mellett működő Pro Schola et Futuro alap nemcsak a hétköznapokban segíti az oktató-nevelő munkát, hanem kitűnő tanulóink számára ünnepnapokat is varázsol, elismerések formájában. A Pro Schola et Futuro alap díjai: balatoni táborozás, jutalomkirándulás, könyvutalvány.

       

      Balatoni nyári tábor

      Az iskolánk mellett működő Pro Schola et Futuro nem befektetési alap nyári balatoni táborozással jutalmazza az adott iskolai évben kitűnő tanulmányi eredményeket elért tanulókat. Ebben a kitüntetésben tanulmányai során egy alkalommal részesülhet a tanuló. A tábor iskolánk szervezésében került megrendezésre. Az előző években a következő tanítványaink élvezhették a nyár örömeit a Balatonnál:

      2017    Mayer Krisztián, Téglás Dorka

      2016    Slezák Dóra, Urbán Virág Emma

      2015    Schiller Bence, Keserű Borbála, Pikler Mihály

      2014    Jakab Béla, Szakáll Lili

      2013    Králik Máté, Klučka Vivien

      2012    Nagy Zsolt, Sánta Norbert

      2011    Fekete Krisztina, Konczer István

      2010    Vas Zsuzsanna, Vasi Márk

      2009    Kálosi Zsófia, Sági Judit

      2008    Csenger Géza

      2007    Mázik László, Škoda Máté

       

      Jutalomkirándulás

      Ősszel jutalomkirándulás lehet a jutalma annak a 4-9. osztályos tanulónak, aki az előző tanítási évben kimagasló tanulmányi és sporteredményeket ért el. A jutalomkiránduláson tanulmányai során többször is részt vehet a tanuló. A hasonló szintű eredményeket elért tanítványok közül előnyt élvez az, aki még nem vett részt jutalomkiránduláson. Az alsó tagozatos tanulók közül e kitüntetésben részesülhet még az a kisdiák is, aki töretlen szorgalommal, példás magaviselettel, segítőkészségével példaként szolgálhat társainak. Az úti cél általában Budapest, s a programok közül a legnépszerűbb a Fővárosi Nagycirkusz előadása, mely évről évre elkápráztatja a közönséget. A kirándulás költségeit a Pro Schola et Futuro alap fedezi.

      2019.   Természettudományi Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz

      2018.    Aeropark Budapest, Fővárosi Nagycirkusz

      2017.   Titanic-kiállítás, Fővárosi Nagycirkusz

      2016.   Gyermekvasút, Fővárosi Nagycirkusz

      2015.   Csodák Palotája, Fővárosi Nagycirkusz

      2014.   Közlekedési Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz

      2013.   Pál-völgyi barlang, Fővárosi Nagycirkusz

      2012.   Természettudományi Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz (2 autóbusszal)

      2011.   Tropicarium, Fővárosi Nagycirkusz (2 autóbusszal)

      2010.   Országház, Fővárosi Nagycirkusz (2 autóbusszal)

      2009.   Budavári Labirintus, Fővárosi Nagycirkusz (2 autóbusszal)

      2008.   Közlekedési Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz

      2007.   Csodák palotája, Tropicarium, Hősök tere

       

      Könyvutalvány

      A Pro Schola et Futuro alap könyvutalvánnyal jutalmazhatja azokat a végzős tanulókat, akik a Munka Utcai Alapiskolában folytatott tanulmányaik során kimagasló versenyeredményeket értek el a tanulmányi versenyeken.

       

      A szülői munkaközösség elismerése

      Könyvjutalom

      Iskolánk szülői munkaközössége könyvjutalomban részesíti a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, szorgalmas tanulókat. A jutalom átadására az ünnepélyes tanévzárón vagy az ünnepélyes osztályfőnöki órán kerül sor.

      A Pro Schola et Futuro és a szülői munkaközösség elismeréseiből legfeljebb kettő ítélhető oda egy tanulónak egy tanítási évben.

       

      A Munka Utcai Alapiskola elismerései

      Elismerő oklevél

      A tanévben végzett munkájáért, tanulmányi eredményéért, szorgalmáért, sportteljesítményéért, segítőkészségéért oklevéllel jutalmazzuk a tanulót a tanév végén.

       

      Facebook-megjelenés

      Minden évben, májustól naponta bemutatjuk az iskola facebook-oldalán azokat a tanulóinkat, akik sikeresek voltak az adott tanítási évben a tanulmányi, művészeti és sportversenyeken. A tanulókat osztályfőnökeik mutatják be, s fényképükkel együtt eredményeiket, okleveleiket is feltöltjük. A FB-oldalon megjelenhet az a tanuló (ill. csapat), aki egy-egy verseny járási fordulóján dobogós helyezést ért el (1-3. helyezés), vagy valamely verseny regionális fordulóján az 1-6. helyen végzett.

       

       

      Akikre büszkék vagyunk

      Azokra a tanulóinkra, akik iskolánkban végzett tanulmányaik során egy-egy versenyen a regionális forduló győztesei voltak (Bendegúz, Kenguru, Zrínyi Ilona matematikaverseny) vagy a kerületi fordulókon, esetleg országos szinten dobogós helyen (1-3.) végeztek egyéniben, azután is szívesen emlékszünk, hogy ők már elhagyják az alapiskolát, középiskolában folytatják tanulmányaikat.  Ezért az iskola A épületében kialakítunk egy portré-falat, hogy álljanak ők jó példaként a következő generációk előtt.

       

      Bajnokaink

      Az iskolai kötelességek mellett sok tanulónk szabadidejét áldozza kedvtelésének. Sokan sportolnak, a képzőművészetnek hódolnak, esetleg a zenében teljesednek ki, vagy más szenvedélyük van. Bár nem az iskola érdeme, ennek ellenére büszkék vagyunk az eredményeikre, s tudósítunk az aktuális tanévben elért iskolán kívüli eredményeikről az iskola facebook-oldalán. Azok a tanulók részesülnek e dicsőségben, akik országos vagy nemzetközözi megmérettetésen győztesek valamely versenyszámban (1. helyezés).